browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

De beste badplaatsen van Frankrijk

Posted by on februari 10, 2017

Wie op vakantie gaat naar Frankrijk kan kiezen uit een groot aantal aantrekkelijke badplaatsen. Frankrijk kent veel kust en strand aan de westkant en uiteraard in het Zuiden. De Cote d’Azur vormt wel de bekendste strook met badplaatsen. Hieronder een greep uit de leukste en aantrekkelijkste badplaatsen van Frankrijk.

Nice

Aan de Cote d’Azur ligt een van de grootste badplaatsen van Frankrijk: Nice. Naast zon, zee en strand heeft het centrum van Nice veel te bieden. Het historische hart heeft veel leuke, smalle en intieme straatjes. Aan de boulevard van Nice gaat het leven 24 uur per dag door. Door de mooie ligging aan de Cote d’Azur is het een paradijselijke badplaats. Deze metropool kent veel aantrekkelijke hotels om te reserveren.

Biarritz

Het mondaine Biarritz is al sinds de negentiende eeuw in trek bij met name de elite. Het fraaie uizicht en de indrukkenwekkende gebouwen van dit stadje zorgen ervoor dat het een populaire bestemming is. Biarritz ligt aan de Golf van Biskaje en is de hoofdplaats van een kanton in het departement Pyrénées-Atlantiques. Het ligt op het uiterste puntje van de Franse westkust.

Saint Tropez

Dit is voor vele een hele bekende badplaats vanwege het feit dat kunstenaars hier zich al heel lang begeven en de beau monde graag in de haven van Saint Tropez aanmeert met hun kolossale en dure boten. Door die laatste groep wordt ook graag geflaneerd in het plaatsje. Het leuke aan Saint Tropez is dat het stadje nauwelijks (eigenlijk helemaal niet) heeft geleden onder de komst van grote gebouwen, torenhoge hotels en appartementen. Natuurlijk zijn die er wel, maar dan in de lieflijke oude huizen van Saint Tropez. Wat veel mensen misschien in eerste instantie niet denken: Saint Tropez is een intiem stadje met nauwe en gezellige straatjes. En wie kent de films van Louis de Funes niet? Deze films vinden voor het overgrote deel plaats in dit stadje aan de Franse Zuidkust (Cote d’Azur).

La Rochelle

Dit is een werkelijk prachtig kuststadje met een rijk verleden. Vroeger werd de haven van het stadje beschermd door twee torens. La Rochelle was ooit een protestants bolwerk in het katholieke Frankrijk. Tegenwoordig kun je er lekker genieten over kades en door straatjes. La Rochelle is een havenstad aan de Atlantische Oceaan. De stad is bovendien verbonden met het eiland Île de Ré door een 2,9 kilometer lange tolbrug die in 1988 werd voltooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *