browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Auto zomervakantiecheck

Posted by on juli 18, 2016

De autovakantie is populair bij de Nederlander. Bijna de helft gaat gedurende zomervakantie op reis met de auto in binnen- of buitenland. Nederland, Belgiƫ, Duitsland en Frankrijk zijn de meest populaire bestemmingen. In de meeste gevallen zijn het jonge gezinnen die weinig te besteden hebben of gezinnen die dichtbij huis op vakantie willen. De auto is gedurende zomervakantie zwaarder beladen dan normaal, doordat de auto vol zit met bagage en passagiers. Soms zelf fietsen op het dak en caravan aan de trekhaak. In de file staan is onvermijdelijk, vooral als je naar Frankrijk vertrekt in de maanden Juli en August. Het is daarom belangrijk goed voorbereid te vertrekken met de auto. Doe een zomercheck voor de auto, zodat je veilig met de auto op vakantie kan. Een vakgarage kan je hierbij helpen, maar je kan het ook zelf doen. Wat moet je controleren?

Controle punten auto

Als je op vakantie gaat met de auto is het verstandig controle uit te voeren op diverse punten. Wanneer heeft de auto voor het laatst onderhoud gehad? Als dit langer dan een jaar geleden is, doe je er verstandig aan een onderhoudsbeurt volgens schema uit te laten voeren door een vakgarage. Vervolgens controleer zelf diverse vloeistoffen: olie, ruitenwisservloeistof en koelvloeistof. Indien nodig, vul de vloeistoffen bij. Controleer de werken van de ventilatie of airco. Controleer de het bandenprofiel en de bandenspanning voor een volledig beladen auto. Controleer de spanning van de accu en alle verlichting: knipperlichten, remlichten, stadslicht, dimlicht, grootlicht en eventueel mistlampen. Vooral in het buitenland zijn wegen vaak slecht belicht. Neem daarom altijd een reserve set verlichting mee, voor de voorzijde en achterkant. Voor meer zicht in het donker kan je xenon verlichting in de auto of caravan inbouwen. Hierdoor zal je als weggebruiker sneller opvallen en heb je meer zicht in het donker.

Pechulp onderweg

Of je nu een (relatief) nieuwe of oude auto rijdt. Pech of een ongeluk zit in een klein hoekje. Neem daarom altijd vooraf een lidmaatschap voor pechhulp in Nederland en buitenland. Heb je een nieuwe auto die in onderhoud bij een merkdealer? Dan heb je in de meeste gevallen automatisch pechulp voor onderweg, zelfs in uw woonplaats. Raadpleeg hiervoor vooraf de dealer. Mocht u nog geen lidmaatschap hebben, dan is het verstandig lid te worden van bijv. de ANWB. Het voordeel van een ANWB lidmaatschap is dat het maandelijks opzegbaar is. Het lidmaatschap is gebonden aan de persoon, dus het maakt niks uit in welke auto je rijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *