browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Verzekeringen in het buitenland

Posted by on april 13, 2016

Sommige verzekeringen zijn verplicht, andere niet. Vooral als je op vakantie gaat naar het buitenland is het verstandig de voorwaarden van bepaalde verzekeringen te bekijken op geldigheid. Ondanks sommige verzekeringen niet verplicht zijn kan een specifieke verzekering erg handig zijn. Wat zijn de belangrijkste verzekeringen?

Zorgverzekering is verplicht

De zorgverzekering is in Nederland voor elk Nederlandse burger verplicht. Je bent hiervoor verzekerd tegen bepaalde zorgkosten vermeld in de voorwaarden van de betreffende verzekering. Heb je een gebroken arm, vervoer nodig met een ziekenwagen of wil je een bezoek brengen aan een huisarts? In deze gevallen worden n de kosten vergoed door de verzekeraar. Tenslotte, je betaald hiervoor maandelijks een vors bedrag. Als je ook zorgkosten vergoed wilt hebben aan tandheelkundige kosten of de kosten gemaakt bij een fysiotherapeut? Dan zal je aanvullend moeten verzekeren. Wat wel en niet vergoed wordt is afhankelijke aan de gestelde voorwaarden vermeld in de voorwaarden van de betreffende verzekering. Zelf de voorwaarden bij een basis zorgverzekering kunnen per verzekeraar verschillen. Vergelijk vooraf goed de voorwaarden, zodat je zeker weet welke kosten gedekt worden.

Zorgkosten vergoed in het buitenland

Als je op vakantie gaat naar het buitenland is de kans groot dat zorgkosten gemaakt in het buitenland niet vergoed worden. Een bezoek aan de huisarts in het buitenland, zal hoogstwaarschijnlijk zelf betaald moeten worden. Wederom, lees hiervoor goed de clausule door. In de meeste gevallen zal je dus een andere verzekering moeten afsluiten. Het gaat hierbij om een reisverzekering. Afhankelijk van welke kosten je gedekt wilt hebben, betaal je maandelijkse kosten. Als je een reisverzekering hebt is het nog steeds verplicht een zorgverzekering te hebben, ook al ben je tijdelijk in het buitenland. Op Reisverzekering-direct.nl
kan je reisverzekeringen vergelijken, zodat je gedekt bent voor de kosten die jij gedekt wilt hebben.

Auto- en motorvoertuig verzekering

Als je in het bezit bent van een gemotoriseerd voertuig, zoals een auto, motor, boot, vrachtwagen, scooter, brommer, snorfiets of e-bike, dien je een verzekering af te sluiten. In beginsel gaat het altijd om een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering). Als je schuldig bevonden bent aan een ongeluk dek je de kosten van de andere partij die betrokken is bij het ongeval. Wil je ook eigen kosten gedekt hebben? Dan dien je een all-risk (volledig casco) verzekering af te sluiten. Als genoegen neemt met een WA verzekering en ook verzekerd wilt zijn voor diefstal, dien je een WA+ (beperkt casco) verzekering af te sluiten. In het geval je naar het buitenland vertrekt is een internationaal rijbewijs, te verkrijgen, bij de ANWB een handig hulpmiddel ter identificatie. Het is niet verplicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *