browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Revalidatiecentrum in Spanje

Posted by on juni 26, 2015

Bij een all-inclusive reis denk je waarschijnlijk niet als eerste aan een reis naar een revalidatiecentrum  in Spanje. Daarentegen zou je na een heftige operatie best wel eens in een all-inclusive revalidatie centrum willen vertoeven om zo in een heerlijk ontspannen omgeving te kunnen revalideren na de operatie.

Een revalidatie in Spanje biedt de mogelijkheid om in een ontspannen leefomgeving te kunnen revalideren onder professionele (Nederlandstalige) begeleiding. Veel mensen blijven bij een revalidatie liever thuis, omdat zij thuis kunnen genieten van alle dagelijkse gemakken. De afleidingen die er in huis ontstaan kunnen er juist voor zorgen dat het revalidatieproces wordt verstoord. Thuis ben je veel sneller geneigd om bepaalde (huishoudelijke) verplichtingen weer op je te nemen, terwijl je dat voor een vloeiend verloop van het revalidatieproces beter niet zou kunnen doen.

Revalideren in Spanje

In principe zijn er overal mogelijkheden om te revalideren. Revalideren in Spanje biedt echter de mogelijkheid om in een mooie omgeving, met een aangenaam klimaat te revalideren waarbij de begeleiding geheel in het Nederlands kan worden gegeven. Eén voorbeeld van een geschikt revalidatiecentrum aan de Costa Blanca in Spanje is Medifitreha. Zij richten zich op specialistische diagnostiek, behandeling en begeleiding voor kinderen, jongeren en volwassen.

Revalidatiecentrum Medifitreha biedt verschillende revalidatie mogelijkheden waaronder:

-Revalidatie na CVA

-Revalidatie na rug of nek operatie (hernia operatie)

-Revalidatie na heup- of knie operatie

Revalidatie na hartinfarct

-Revalidatie na whiplash

-Oncologische revalidatie

Belangrijk om te weten

Allereerst is het belangrijk om na te gaan of de ziektekostenverzekeraar de revalidatie-behandeling bij een revalidatiecentrum in het buitenland vergoed. In principe moeten ziektekostenverzekeraars volgens het Europese verdrag de kosten van klinische en poliklinische revalidatie vergoeden.

Let er ook op dat niet alle revalidatiecentra in Spanje Nederlandse begeleiding geven. Wanneer je zelf geen Spaans spreekt, heeft begeleiding van een arts of fysiotherapeut in het Spaans geen zin. Kies een revalidatiecentrum uit die begeleiding bieden in een taal die jij goed beheerst.

Vaak wordt er bij revalidatie gebruik gemaakt van bepaalde hulpmiddelen, aanpassingen en voorzieningen. De kosten hiervoor worden vaak door de gemeente of de ziektekostenverzeraar vergoed. Ga na welke kosten allemaal gedekt kunnen worden. Er zijn ook revalidatiecentra die hierbij ondersteuning bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *